fbpx
 

Over mij

project katalysator | urban physics | geëngageerd beestje

thijsvandenbrande_150x100Burgerlijk Ingenieur bouwkunde met een groot engagement in het jeugdwerk en een passie voor code, data en techniek.

De voorbije twee jaar kreeg ik de kans om mijn hobby als jeugdwerker fulltime uit te voeren bij IJD, jongerenpastoraal Vlaanderen en nog verder te groeien als coach en instructeur in het jeugdwerk. Naast jeugdwerker ben ik ook nog webdevelopper en designer voor personen en bedrijven die een (duurzaam) verhaal willen vertellen en doe ik sporadisch nog onderzoek in de stedenbouwfysica.


Gedurende mijn studies in Leuven was ik, na een carrière in verschillende adviesorganen aan de universiteit, ondervoorzitter bij LOKO, de Leuvense studentenraad. In die hoedanigheid zetelde ik ook in de Academische Raad en de Raad van Bestuur van de KU Leuven. Persoonlijk lag mijn interesse voornamelijk bij de onderwijskwaliteit in de verschillende opleidingen, kwaliteitssystemen, maar evengoed voor de specifieke voor- en nadelen die een grote studentenpopulatie in Leuven met zich meebrengen. Een heel leerrijke periode in tal van bestuursorganen maar ook een periode waarin ik de kans had om tweemaal deel te nemen aan de LERU Bright conference, waarvan eenmaal als chairperson.

Na het behalen van het masterdiploma in de Ingenieurswetenschappen, werkte ik vier jaar als doctoraatsonderzoeker aan de sectie Bouwfysica. Ik onderzocht de effecten van slagregen op gevels, vocht- en warmtetransport in gebouwdelen en specifieke schadegevallen ten gevolge van vocht, maar evengoed het gedrag van wind en regen in de stad. Hiervoor ontwikkelde ik verschillende computermodellen en experimenten om dit gedrag te voorspellen.

Na zijn studentencarrière bleef ik 4 jaar plakken in Leuven en nam ik deel aan de Politieke Academie 2.0, georganiseerd door CEDER, de studiedienst van CD&V. Na een geslaagd traject met een eindwerk rond digitalisering in de culturele sector, kriebelde het helemaal en besloot ik om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2012 in Leuven. Dit resulteerde in een publiek mandaat als OCMW-raadslid in Leuven en Bestuurder van Dijledal, sociale huisvestingsmaatschappij in Leuven en randgemeenten. De politieke microbe had me geïnfecteerd.

Ondertussen verhuisde ik opnieuw naar Antwerpen (Wilrijk) waar ik dit politiek engagement verder zet als voorzitter van JONGCD&V Stad Antwerpen.

Aarzel niet om me te contacteren met een vraag over:

  • Communicatietraining: jeugdwerk, politiek, evenementen
  • Project katalysator: heeft je project een boost nodig, links in het (Antwerps) netwerk?
  • Creatief brainstormen
  • Toepassen nieuwe media en technieken in projecten
  • Webdesign, branding en video
  • contactformulier

Meer info:

Contact: