Parijs is nog ver en de prijzen worden pas verdeeld aan de meet. Dat staat met een torenhoog cliché als een paal boven water. Maar ondertussen fietsen de renners in hun calvarietocht toch aardig wat drinkgeld bij elkaar. Ongeveer elke zichzelf respecterende jobsite heeft er al over geschreven: Jobat, Vacature, De Ondernemer, … en vaak spreekt de prijzenpot aan de finish tot de verbeelding (€500.000 voor de winnaar van de tour).

Maar zoals gezegd, Parijs is nog ver en dus gaan we nog niet kijken naar de bonussen aan de finish, maar naar het ‘drinkgeld’ dat de renners verdienen onderweg. Want elke etappe valt er tussen de start en finish zo’n €33.050 (tijdrit), €38.250 (meest vlakke rit) en de €47.150 (etappe 19 over de Col de l’Iseran) te verdienen. Dat wil zeggen dat er tot vandaag al zo’n €472.450 aan premies werden uitgereikt aan de verschillende ploegen.

Tijd dus voor een extra nevenklassement in de Tour. Naast de gele trui voor de leider, het rode rugnummer voor de meest strijdlustige renner, de gele rugnummers (en helm?) voor de ploeg met de snelste gecombineerde tijd van de eerste drie renners. Wat dacht je van de gouden *bling* ketting voor de ploeg die tot dan het meeste prijzengeld heeft weten te verzamelen?

Sinds dag 1 staat Jumbo-Visma op kop in het *bling* klassement dankzij de ritoverwinningen van Theunissen, Wout Van Aert, Dylan Groenewegen en de ploegentijdrit

Wat direct opvalt is dat de ploegen zoals INEOS die mikken op een goed eindklassement in deze ranking uit de boot vallen. Zij vertrouwen dus op het grote prijzengeld aan het einde van de ronde van Frankrijk om hun Tour goed te maken. Sinds dag 1 staat Jumbo-Visma autoritair aan de leiding. Niet te verwonderen met hun twee ritoverwinningen. Sagan blijft gestaag premies verdienen voor Bora en Quickstep boert ook aardig met twee ritzeges en de gele truien van Alaphilippe. De grote verrassing is Soudal Lotto, die dankzij hun aanvalslust en twee ritzeges vlotjes Jumbo-Visma blijven volgen in de strijd om de gouden kettingen.

klik op de grafiek om de rangschikking van het prijzengeld in hoge resolutie te bekijken

De weg naar Parijs is nog lang. Blijft Jumbo-Visma aan kop staan in het klassement of draait volgens jullie een andere ploeg met de gouden kettingen om de nek de Champs D’Elysées op?

Tags:

React!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.