Wat doe je als je 30 wordt? Je smijt je volledig voor Wilrijk.

’30 things to do before 30’. Een jaar geleden zag ik het wekenlang passeren op Facebook bij al mijn vrienden. En dat zet je aan het denken: wat wil ik nog doen voor ik 30 wordt. Welke richting wil ik uit?

Het was het levensjaar waarin ik terug switchte van jeugdwerker naar ingenieur. Maar vooral, het was het jaar waarin ik volmondig zei:  ik wil een engagement opnemen voor Wilrijk en mijn stad Antwerpen. Vanuit mijn ervaring als scoutsleider, studentenvertegenwoordiger en ingenieur smeet ik me het voorbije jaar met tal van resultaten:

  • Ik smeet me voor de burgerraad Wilrijk: Ondertussen zijn we met zo’n 260 leden en ontstaat een overleg en een open communicatie rond het beleid van het district. Hoe een eenvoudig idee, vie aan Facebookgroep iets kan veranderen aan de manier van politiek doen in Wilrijk.
  • Als voorzitter van JONGCD&V schreef ik mee aan Fietsdeal.be: een 10 puntenplan voor meer fietscomfort in Antwerpen. Een plan dat ook continu verder groeit door overleg met alle deelnemers aan het verkeer.
  • Samen met fietsenthousiastelingen stelden we de fietsroutekaart op: we brachten gevaarlijke knooppunten en geslaagde fietsroutes in kaart zodat het beleid een tool in handen heeft om gericht te werken.
  • Ik knutselde Wijmetenfijnstof.be in elkaar: in plaats van enkel te discussiëren over de luchtkwaliteit begonnen we met de uitrol van een netwerk van fijnstofsensoren.
  • Samen met Soufiane Amrani (plaats 7, Antwerpen) pleit ik voor een DroneZone Antwerpen en bij uitbereiding voor een ondernemersvriendelijk klimaat waarin geëxperimenteerd kan worden.
  • Samen met Sam Voeten (plaats 4, Antwerpen) hield ik een pleidooi voor een stedelijke geboortepremie zodat jonge ouders een duwtje in de rug krijgen.
  • En misschien het meest vreugdevolle project: ons derde zoontje Emile werd geboren.

Graag wil ik samen met u verder op deze weg gaan en daarom ben ik kandidaat voor de districtsraad van Wilrijk. Je vindt me op de lijst van CD&V Wilrijk op plaats 3. Een lijst met een sterk programma voor een #WarmWilrijk dat je kan nalezen op http://wilrijk.cdenv.be

Maak mee dit laatste punt van mijn lijstje ’30 things to do before 30′ mogelijk. Stem op mij 🙂 Met jullie steun wil ik me de komende zes jaar inzetten om verder te gaan met de projecten die het voorbije jaar zijn opgestart. Waar de burgerraad Wilrijk nu nog een Facebookgroep en maandelijkse ontmoetingen zijn, zal deze manier van werken vorm krijgen in de werking van de districtsraad van Wilrijk. Ik zal blijven de raadsleden aansporen om actief en participatief hun beleid voor te bereiden en erop waken dat er duidelijke en heldere communicatie gevoerd wordt met alle inwoners van het district.

Als op jouw lijstje van ’30 things to do before 30’ ook de wens staat om iets te doen voor Wilrijk. Laat het me gerust weten, dan maken we er samen iets van.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.