Geluk zaaien is niet zo moeilijk. Ik wil je graag uitdagen om het volgende week een keertje te proberen. Het enigste wat je ervoor nodig hebt is je agenda, een blad papier en een stift. Ga je de uitdaging aan? Ok, start!

Stap 1: neem je agenda: En kijk waar je volgende week ergens 30 minuten niets gepland staat. En nu komt het moeilijk stuk van deze stap: beslis dat je die 30 minuten tijd kan maken. Niet meer, niet minder.

Stap 2: waar wordt jij gelukkig van of wat kan je goed? Bedenk waar je die 30 minuten zal zijn (thuis, op het werk, …) en wat je op die plaats kan doen waar je zelf gelukkig van wordt. Is dat iets dat je ook met twee kan doen? Ja? Schrijf het dan op! Nee, bedenk dat iets dat je zelf goed kan of graag doet en schrijf dat op.

Stap 3:  zaai je geluk! Download de template van de gelukszaaiers en schrijf op wat je in stap 1 en stap 2 hebt bedacht. Nu komt de kern van de gelukszaaiers: je geluk delen met iemand anders die je misschien niet kent. Hang dus de affiche op je raam, of deel een foto van jezelf met de affiche op sociale media met de hashtag #gelukszaaiers. Durf je het om het ook publiek te delen en niet enkel met je vrienden?

 

Drie eenvoudige stappen, die in elke stap wel wat van een mens vragen. Daarom ben ik heel benieuwd naar hoe het geluk zaaien bij ieder van jullie is gelopen. Sommige zaadjes komen niet uit, anderen groeien juist enorm hard en brengen onverwacht geluk. Stuur dus zeker een mailtje met je ervaring na het uitproberen door naar gelukszaaiers@gmail.com of plaats ze hieronder in de comments!

 

Tags: , ,

React!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.