De eerste gelukszaaiers workshop

Vorige week zondag vond de eerste workshop van de Gelukszaaiers plaats. Geen workshop over geluk, maar een workshop waar we met een kleine groep keken naar het eerste ontwerp van de Gelukszaaiers App. Al moet ik toegeven dat ik ook heel gelukkig werd van de workshop!

Vooraf

De Gelukszaaiers heeft als doel om mensen bij elkaar te brengen en hen uit te dagen om elkaar oprecht gelukkig te maken. Hiervoor stellen we met de Gelukszaaiers aan elke gebruiker de vraag:

“Wat kan ik doen om iemand anders, die ik niet ken, gelukkig te maken?”

en helpt daarbij de gebruiker om het antwoord op de vraag te formuleren en af te bakenen in tijd (locatie) en ruimte (datum, tijdstip, …). Elke geslaagde ontmoeting levert de gelukszaaier punten op, die deze dan kan omruilen voor “kleine gelukjes”, beloningen die niet uit te drukken zijn in een financiële waarde (bv. een persoonlijk gedicht van een dichteres of een optreden van één liedje bij je thuis in de woonkamer). We zijn er ook van overtuigd dat het delen van geluk, je ook echt gelukkig kan maken. Vragen naar wat je kan doen om iemand anders gelukkig te maken in plaats van wat je nodig hebt om gelukkig te worden heeft dus een dubbel effect.

Hoe maak je dat nu concreet?

Deze vraag stond centraal in de eerste workshop van de gelukszaaiers. Onder een stralende zon (het weer zou nog omslagen) met een hapje en een drankje gingen we met 6 personen door de verschillende ontwerpen van de applicatie.

Verwachtingen werden uitgesproken en er werd heftig gediscussieerd over hoe we ervoor kunnen zorgen dat gelukszaaier en gelukszoeker elkaar kunnen vertrouwen. De eerste ontwerpen van de app werden kritisch bekeken. Nieuwe schetsen van schermen werden gemaakt en het gebruikersgemak van de app werd nauwkeurig bekeken. Op het moment dat de wind opstak en al onze notities deed gaan waaien konden we terugblikken op een geslaagde middag met als resultaat een beter zicht op hoe de applicatie van de gelukszaaiers zou moeten werken:

En wat nu?

De tweede gelukszaaiers workshop gaat door op woensdag 23 augustus, van 20u tot 22u. We zijn te gast op de locatie van Atopia (Rijnkaai, 2000 Antwerpen). Heb je interesse om deel te nemen: mail dan naar gelukszaaiers@gmail.com met als onderwerp ‘ik wil meedoen aan de workshop!’.

Ondertussen wordt er ook al gestart aan de ontwikkeling van de web applicatie. Ben je vertrouwd met reactJs, NodeJs of PostgreSQL of heb je wel wat kaas gegeten van UX/UI design? Wil je mee de missie van de gelukszaaiers realiseren? Mail dan naar gelukszaaiers@gmail.com met als onderwerp ‘ik wil mee developpen’.

Sowieso moeten we nog de BBQ van op het einde van de eerste workshop herhalen zodat hij deze keer niet in de regen valt.

 

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.