De Gelukszaaiers offline

Gelukkig maken maakt gelukkig en levert je bovendien ook nog eens wat voordelen op. Met die gedachte in het achterhoofd willen we met de Gelukszaaiers iedereen uitdagen om anderen gelukkig te maken. Dat doen we met een app die momenteel in ontwikkeling is. En sinds vorige week ook met een offline variant van de app: het gelukszaaiers bord. Wil je weten hoe het werkt en waar je het bord kan vinden? Lees dan snel verder.

Momenteel staat het geluksbord te pronken in de bibliotheek Bist (Wilrijk). De mensen van de bib hebben er zelfs een tafeltje bij gezet met allerlei boeken over geluk die je kan ontlenen. Een aanrader dus om er eens langs te gaan. Er is zelfs een koffiebar met de toepasselijke naam Barbista die elke dinsdagvoormiddag, woensdagnamiddag en zaterdag koffie bij de boeken serveert. Meer info over de bib en de koffiebar vind je hier (Bibliotheek Bist)

Hoe werkt het nu? 

De basisgedachte achter het bord is dezelfde als die van de (toekomstige) app. Ofwel deel je geluk door een aanbod achter te laten, ofwel zoek je geluk door een keertje te kijken op de aanwezige post-its met het aanbod van anderen. Als gelukszaaier schrijf je op een post-it wat je graag wil doen om anderen gelukkig te maken, het moment waarop dit voor je past en waar het doorgaat. Tot slot nog iets van contactgegevens (bijvoorbeeld een mailadres) zodat de gelukszoeker je kan contacteren. Na een paar dagen hingen er zo al vier aan het bord. Maar wie weet zijn er ook al weer enkele afgehaald en is er al wat geluk gegroeid.

Wil je het zelf eens uitproberen, loop dan snel naar de Bist en test het uit. Wil je op de hoogte blijven van de app, schrijf je dan in voor onze updates via dit formulier. Benieuwd naar de app, kijk dan zeker eens op de website voor meer informatie.

2 reacties

Het llijkt me een heel goed idee om in de kerk van Waasmunster zo’n bord te plaatsen of op mijn werk in De Vrije Ateliers Sint-Niklaas. Kan dat?
Patricia Maes

Dag Patricia,
Ik heb je een mailtje gestuurd met wat meer info over hoe je zo’n bord kan plaatsen. Super leuk dat je mee wil doen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.