The other side – Public Service broadcasting. Samples in dit nummer komen van de Apollo 8 space mission (1968) waarbij de astronauten voor de eerste keer de andere kant van de maan zagen en bijgevolg ook even geen verbinding meer met de aarde hadden. Even volledige stilte, even uitkijken naar iets nieuws.

Apollo control, 2015 vloog ik door met een serieuze snelheid. Het uitzicht, de omgeving veranderde. 2016 is slechts enkele uren, minuten verderop. Helaas is nog niet alles afgerond, een doctoraatsthesis die nog moet afgeschreven worden, een gang geschilderd, een lijstje wilde plannen die ik nog niet kan loslaten.

Apollo control, het onbekende van 2016 wil ik toch ook aangrijpen om enkele nieuwe dingen te proberen, enkele balasttanks los te koppelen, om mijn systemen klaar te maken voor de andere kant van de maan. Ik ga de uitdaging aan om:

  • Om positief op elke ontmoeting of impuls te reageren, niet per se met een ja op elk initiatief, maar wel door te zoeken hoe ik kan bijdragen tot een positieve wereld, al was het maar met een kleine bevestiging, doorverwijzing, …
  • Om elke maand voor 1 persoon die het moeilijk heeft de wereld iets beter te maken.
  • Om elke maand één nieuw rustpunt te vinden. Een liedje luisteren in de winterzon, even te verdwijnen achter de maan (op een stille plek), …

“Apollo 8, 10 seconds to go, you go all the way!”

In allerlei kranten werd 2015 het jaar van de angst genoemd. Ik ga van 2016 het jaar van de vreugde en de barmhartigheid proberen te maken. Hopelijk komt er wat van die vreugde en barmhartigheid jouw kant op.

Tags: ,

React!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.