Een beginner: voornemens en materiaal

Elk jaar kriebelt het telkens weer. Met smaak worden de voorbeschouwingen op de Omloop, vervolgens Harelbeke, Wevelgem, de Ronde, Roubaix, de Giro, Tour, Vuelta, … gelezen en voor je het weet is het weer winter en gaan de kriebels weer even de koelkast in. Het veldrijden in de winter is met al de modder, koude & het harde labeur nu niet direct uitnodigend. En elk jaar opnieuw bij de eerste zonnestralen komt weer die twijfel: koop ik een fiets of niet.

fietstochtDit jaar, twee dagen voor Roubaix heb ik de sprong gewaagd. Na een aantal ritjes op de fiets van broer twee jaar geleden, een top fietsvakantie in de zomer en door een wielerseizoen waarin iedereen kan winnen nam ik de stap om mijn goede voornemens om te zetten in praktijk.

Wat surfen op tweedehandswebsites later had ik mijn oog laten vallen op een Merida, seizoen 2013 met een Shimano 105 groep. Wikipedia leerde me dat dit een best aardig machientje is en na wat onderhandelen stond hij bij ons in de garage. Nu hopen dat ik het volhoud en hij niet binnen enkele weken weer op een tweedehandssite staat. Een wederkerend fenomeen blijkbaar. Maar wel een uitgelezen kans om niet enkel een fiets, maar ook wat andere spullen op de kop te tikken voor heel wat minder geld.

Mijn basismateriaal om de strijd aan te gaan: een fiets, helm, schoenen, bidon, fietsbroek en shirt (gekregen van schoonvader), een vestje (iets te klein, maar helpt wel tegen een fris windje), handschoenen en kilometerteller. Een degelijke fietspomp hadden we al staan. Geen al te zotte kosten maken voor ik er echt mee door ga.

  • Stap 1: even uittesten of het iets voor mij is: check, dankzij de fiets van broer
  • Stap 2: het basismateriaal: check, dankzij tweedehandswebsites.
  • Stap 3: een eerste toertje maken: check, de eerste 52 km staan op de teller. Maar daar over later meer.

We bouwen langzaam verder op. Tips zijn zeker welkom, zo ben ik nog op zoek naar antwoorden op de vraag: “wat neem je best mee, buiten wat water, een suikerwafel, gsm en wat geld?”. En nu opbouwen zeker, want die eerste 52 km kropen toch wel in de benen.

Dit artikel verscheen origineel als deel van mijn serie ‘een beginneling’ op catenacycling.com.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.