Gouden Boekenuil 2015

“Vanaf eind januari ga ik weer pendelen. Elke dag 2 uur op de trein. Ai, ai ai. Dat ga ik niet overleven zonder voldoende leesvoer. Als jonge pas afgestudeerde is het vaak moeilijk om een goed boek te vinden dat zowel uitdagend is als ontspannend. Met mijn kritische onderzoeksblik wil ik dan ook graag mee op zoektocht gaan naar het ideale pendelboek.”

Met dit kort tekstje stelde ik me twee maand geleden kandidaat voor een nieuwe editie van de Gouden Boekenuil. Enkele weken puur bezig zijn met lezen tijdens je vrije momenten, het heeft iets. In 2012 verslond ik alle vijf de boeken op de shortlist en lag mijn keuze snel vast: Stephan Enter met ‘Grip’. Editie 2013 ging wat moeilijker door de zware turf ‘Pier en Oceaan’, die later, wanneer ik er wat meer tijd voor nam, een pareltje bleek.

Omdat ik vorig jaar niet geselecteerd was voor de lezersjury was het een jaartje afkicken. Maar dit jaar zit ik er dus weer bij 🙂 5 boeken lezen tegen 21 april, erover discussiëren en uiteindelijk kiezen voor het beste boek. Eenvoudig gezegd, maar dat betekent ook wat tijd maken om rustig te lezen. Geen tijd daarvoor op de trein, want we pendelen helaas met de auto (tja, planningsproblemen). Sofie zal dus iets vaker achter het stuur moeten kruipen zodat ik me op de achterbank kan zetten met een boek. Goed idee Sofie?

Welke 5 boeken ik mag lezen? De deze:
goudenboekenuil

Het leuke eraan: ook jij kan mee je oordeel vellen over de boeken, je hoeft daarvoor niet in de lezersjury te zitten. Heb je dus zelf ook één van de boeken gelezen, wil je wat meer info, ben je het niet eens met wat ik schrijf, …

Gewoon reageren op mijn persoonlijke Boekenuilpagina: www.goudenboekenuil.be/lezersjury/thijs-van-den-brande.

1 reactie

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.