Let’s take sharing offline!

Deeleconomie is booming business. Met voorbeelden als AirBnb en Uber krijg je de indruk dat het zich enkel online afspeelt. Wat is er gebeurd met de boormachine van de buurman die je even mocht lenen? Of enkele stoelen van de buurvrouw wanneer je een iets groter feestje geeft? Enkele Zwitsers kwamen met een schitterend idee!

Een pakketje stickers met daarop allerlei voorwerpen die je kan uitlenen aan de buren. Geen complexe zaken (buiten dan een disco-bol) maar gebruiksvoorwerpen die je misschien niet elke dag gebruikt zoals een ladder, een grote BBQ, een boormachine. Voor elk voorwerp ontwierpen ze een leuke sticker die mensen dan op hun brievenbus kunnen plakken.

Het kostenplaatje: enkele stickers, de opbrengsten: een sociale deeleconomie en een impuls aan de buurt. Misschien een idee voor Leuven om als stad ook een setje stickers te ontwikkelen en samen met een begeleidende brief in de brievenbus van alle inwoners te droppen?

Wel opletten voor ervaringen zoals deze:

Leuke extra lectuur:

1 reactie

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.