Like Leuven haalt 1.000 fans

Halfweg de eerste periode van de Leuvense stadsFacebookers overtuigt Like Leuven al 1.000 fans. Wat begon als een idee van zeven jonge Leuvense politici van sp.a en CD&V sloeg snel aan en 20 stadsfacebookers van verschillende organisaties staan momenteel te springen om te starten aan hun periode als stadsFacebooker.

Sinds 1 juli kregen de bibliotheek van Leuven en de Damiaanscouts de pagina Like Leuven ter beschikking. Zij worden volgende maand opgevolgd door Link in de Kabel, Leuven Klimaatneutraal en twee fotografen. Maar tot dan kan je dus genieten van kampfoto’s en de zomerbibliotheek.

Het doel van Like Leuven? Heel eenvoudig: Inwoners hun stad laten zien langs een andere kant en organisaties en hun activiteiten wat bekender maken onder het brede publiek. Het idee is gestoeld op dat van de Stadsambassadeurs. Sinds 2006 duidt Leuven om de 2 jaar een culturele ambassadeur van de stad aan. Deze krijgt 2 jaar de tijd om binnen zijn/haar discipline initiatieven te ontwikkelen samen met de Leuvenaars!

Nog geen fan? Klik dan snel op de foto en ontdek de prachtige verhalen van Leuvenaars.

bannerLikeLeuven

update: Een kleine analyse van de eerste 1.000 likes leert ons dat vooral +25’ers fan zijn van Leuven. Al kan de zomer, en bijgevolg de afwezigheid van de studentengeneratie daar wel voor iets tussen zitten.

like-Leuven-verdeling

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.