Franciscus op de Gentse Feesten

Een paar maanden geleden kreeg ik een mailtje van Geert. Of ik geen zin had om mee te helpen op de Gentse Feesten voor 2 avonden. Lichtjes nonchalant, inderdaad, we brengen Franciscus Spreekt naar de Gentse Feesten, 9 opvoeringen, en ’s middags gaan we op straat op zoek naar geïnteresseerde mensen. Net zoals Franciscus zelf, die in zijn tijd al duidelijk koos om de kerk ook naar buiten te brengen, in de stad, op straat.

Franciscus-gentsefeesten

En ik moet toch zeggen, ik was blij dat ik ben gaan helpen met het licht en geluid. Na 90 minuten achter de knoppen en een geslaagde voorstelling, was er nog tijd genoeg om van de Gentse Feesten te proeven. De tweede voorstelling op woensdag kon op meer belangstelling rekenen, al zat onze middag-flyeractie aan het radio Modern podium (inclusief glaasje wijn in de zon), daar misschien voor iets tussen. Twee voorstellingen met steeds aardig wat publiek (eerlijk toegeven, het is ook geen overvol plein waarvoor we spelen zoals bv. Boomtown, maar toch) en een top avond, inclusief verschillende streekbieren. Mijn eerste ontmoeting met de Gentse Feesten was geslaagd.

foto

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.