Eén idee per dag #1: fietsmat

Na twee succesvolle edities is Eén Idee Per Dag terug! Van 12 mei tot en met 12 juni ga ik de uitdaging van Flanders DC aan om elke dag een idee te bedenken en dus een klein beetje tijd te maken voor creativiteit. Een idee met een afbeelding en een enkele zin zegt niet zo veel, dus krijg je er de volgende dag wat meer info bij cadeau. Gisteren was het idee een voetmat voor je fiets: de fietsmat!

Je kent het wel, je woont in de stad en je wil je fiets niet zomaar achterlaten op straat. De stoep is te smal, er is te weinig sociale controle, je vorige fiets is al eens wonderbaarlijk verdwenen of je wil gewoon dat je fiets niet te veel moet afzien van de elementen. Wat rond zoeken op het internet geeft je plots massa’s prachtige design alternatieven voor het stallen van je fiets en je gaat al snel aan de slag en voor je het weet heb je je fixie als jachttrofee in je living hangen.

eenideeperdag1

Prachtig tot het even regent, sneeuwt of er ergens in de buurt wegenwerken zijn. Voor je het weet loopt er een spoor van aan je voordeur tot in je zetel (zo’n fixie hangt toch het mooiste boven de zetel, niet?) en ben je elke dag aan het kuisen. Vandaar mijn eerste idee in #eenideeperdag:

Een soort voetmat of automatisch bandenpoets systeem voor het kuisen van je fietsbanden en velgen. Ideaal wanneer je in de stad je fiets in de gang moet stallen (of binnen wil ophangen). (lees meer)

borstelEen soort matje/borstel waar je even doorrijdt met je voor- en achterwiel zodat heel snel en vlot je banden en velgen weer proper zijn en je de fiets weer in de woonkamer kan stallen. Lichtjes gebaseerd op het voorbeeldje hiernaast? Deze dagen zijn alvast ideaal om het eens uit te proberen, kandidaten die iets in die trend hebben staan?

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.