Nog 6 dagen tot het eerste Startup Weekend Leuven

Van 4 tot 6 april organiseer ik met 5 vrienden de eerste editie van Startup Weekend Leuven. Gedurende dit weekend brengen we 100 jonge ondernemers, ontwerpers en programmeurs samen en sluiten we deze op voor 54 uur samen met 10 professionele coaches. Het doel? Een nieuw business concept uitwerken met een levensvatbaar product en een jury uit de ondernemerswereld overtuigen op het einde van het weekend.

Startup Weekend is een beproefd concept dat komt overgewaaid vanuit Seattle. Startup Weekend Leuven bouwt verder op deze traditie van meer dan 1000 geslaagde edities over heel de wereld en meer dan 100.000 oud-deelnemers. Het beproefde stramien van het weekend staat dan ook garant voor succes.

Op vrijdagavond krijgen alle deelnemers de tijd om hun vernieuwend concept te pitchen gedurende maximaal 60 seconden. Uit al deze ideeën worden via stemming de beste geselecteerd en teams van voorheen onbekenden zoeken elkaar op om ze te realiseren gedurende de komende 54 uur. De ondernemers richten zich op het business plan, ontwikkelaars bouwen de producten, ontwerpers zorgen ervoor dat gebruik en uitzicht aangenaam ogen en marketeers denken de verkoopsstrategie uit.

“We zullen niet stilzitten dit weekend. De 54 uur die de deelnemers krijgen zijn intensief. Concepten worden meerdere malen herbekeken, uitgekleed en weer opgebouwd. Tom Danloy, momenteel laatstejaarsstudent aan de KU Leuven en tevens co-organisator, benadrukt de professionele omkadering doorheen het weekend: “Om dit proces te begeleiden vertrouwen we op 10 professionele coaches, lokale ondernemers en Start-up veteranen die de deelnemers advies geven waar nodig.”

Startup Weekend leeft in Leuven. Met grote partners zoals Microsoft Innovation Center, KU Leuven Research & Development, Boondoggle, Leuven Inc. en FlandersDC blijkt dat de vraag naar creatieve, intense begeleiding bij startups ondersteuning krijgt. Maar ook de snelle verkoop van de 100 tickets bewijst nogmaals dat de vraag sterk is. Met dit initiatief komt Startup Weekend hieraan ook tegemoet.

Startup Weekend Leuven stopt ook niet na de eindvoorstelling van de ideeën aan een gerenomeerde jury. De top teams maken kans op verdere coaching programma’s bij gekende Startup Incubators en coaches, in het totaal voor meer dan € 5000 aan training.

Shamma Raghib, mede-organisator van Startup Weekend Leuven: “We kijken al meer dan 3 maanden uit naar dit weekend, krijgen continu vragen van deelnemers die niet meer kunnen wachten en partners uit de Startup scène die willen meestappen in dit verhaal. Tijd om er dus een geweldig Startup Weekend Leuven van te maken!”

Startup Weekend Leuven loopt van vrijdag 4 april, 18u00 tot zondag 6 april 22u00 in het Agora Leercentrum (Edward van Evenstraat 4, 3000 Leuven). De slotpresentaties zondag (met aparte tickets voor publiek) vinden plaats in Auditorium Max Weber (Parkstraat 71, 3000 Leuven) en starten om 16u00. Voor meer informatie over Startup Weekend Leuven kan u terecht op onze website http://leuven.startupweekend.org.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.