12 redenen om deel te nemen aan Startup Weekend Leuven

Startup Weekend komt naar Leuven. In het weekend 4 tot 6 april zullen 100 ondernemers, developpers en designers samen de uitdaging aangaan om in 54 uur startups op te richten naar het lean startup model. Startup Weekend komt niet uit de lucht vallen, maar is een beproefde succesformule met meer dan 500 events in meer dan 100 landen in het voorbije jaar. Onder het moto “no talk, all action” gaan we voor een echte hands-on approach. Wij geven alvast 12 redenen waarom je dit niet mag missen.

coverfoto

1. Je ontmoet geweldige mensen

Entrepreneurs, ontwikkelaars, ontwerpers, marketeers, product managers, startup enthousiastelingen, Tech guys. Iedereen zal er zijn en zij willen ook hun netwerk uitbreiden. Startup Weekend gaat over veel meer dan jouw idee van de grond krijgen. Het is een plek waar je deel kan worden van een community of talent.

2. Het is een ongelooflijke shortcut richting succes

Startup Weekend Leuven neemt een idee en lanceert het in 54 uur. Geen eindeloos staren en zweten op een 50 pagina dik business plan, geen twijfelend marktonderzoek en eindeloze vergaderingen. Startup Weekend draait om het uittesten van een idee, kijken of ze duurzaam zijn en acties ondernemen om ze te doen evolueren.

3. Je leert zeer veel bij

Startup Weekend draait rond leren door te doen en te maken. Stap uit de comfort zone en leer iets nieuws door het te doen. Wil je leren hoe je een prototype voor een App maakt? Leer het van je teamgenoten of kom naar ons Bootcamp in samenwerking met BruGTUG. Wil je de nieuwe social media guru worden? Dan is dit het moment om je concepten toe te passen. We voorzien daarnaast ook top coaches en heel wat materiaal, niets ontbreekt voor een top learning experience.

4. Food!! Swag!! Stuf!!

Dacht je dat je een heel weekend enkel pizza’s en bier ging krijgen? Ondanks de lage ticketprijs (€45/€65 in early bird) wisten we toch een zeer gevarieerd aanbod te voorzien dankzij gulle sponsors. In het ticket zijn alle maaltijden, continue snacks, swag, toegang tot it-resources, onbeperkte koffie en alles wat je maar nodig hebt om 54 uur te werken aan een kick-ass startup.

5. Een podium voor het juiste publiek

Leading people in de (lokale) startup scène zullen aanwezig zijn gedurende het event als jury en coaches. Bij de finale voorstelling op zondag zullen ook nog eens heel wat prominenten en investeerders luisteren naar jullie nieuwe ideeën voor de toekomst. Een extra boost in je ondernemerscarrière.

6. Co-founder dating

Startups draaien rond meer dan enkel ideeën, het gaat ook over het team achter het idee. Startup Weekend Leuven is de plek om jouw mede-oprichters te zoeken met wie je een bedrijf wil oprichten. Heb je al plannen en een goed team, breng ze dan zeker mee en test de magie van het team op Startup Weekend, de ideale startup relatietest.

7. Je wordt een deeltje van een globale beweging

Startup Weekend is een grassroots movement met meer dan 100.000 alumni over heel de wereld, elk met een missie om deze te verbeteren.

8. Inspiratie en motivatie

Of je nu een draagvlak zoekt voor jouw wereldschokkend idee, weg wilt uit de nine-to-five sleur, een creatief type bent dat even de batterijen wil opladen of een ondernemer bent die een concept wil proefdraaien, Startup Weekend Leuven staat garant voor massa’s inspiratie en een heleboel motivatie om verder te gaan en je dromen na te jagen.

9. Je wordt onderdeel van de startup scene in Leuven

Startup Weekend Leuven staat niet alleen in Leuven. Met steun van KU Leuven Research & Development, Leuven Inc & A41 als partners hebben we voor meer dan € 2000 aan professionele training in petto voor de top teams. Daarbovenop is Startup Weekend Leuven één van de eerste events waar studenten en professionals samen aan de slag gaan om te innoveren.

10. Er valt heel wat te winnen

Professionele begeleiding, een heleboel exposure, coole gadgets, … Er zit dus heel wat in voor de beste teams in één van de drie categoriën: LifeTech, OpenSource of Algemeen. De grootste overwinning is natuurlijk een succesvolle Startup. Quruu won bijvoorbeeld vorig jaar Startup Weekend Gent en werd onlangs ook door Voka gelauwerd. En voor Startup Weekend Leuven gaan we bijvoorbeeld ook in zee met Pictawall, een startup die uit de editie in Luik is gegroeid.

11. Een toplocatie

Startup Weekend Leuven gaat door in het Agora Leercentrum van de KU Leuven, gelegen in de fantastische setting. Met een flexspace, individuele ruimtes voor teams, een smartscreen voor elk team en een top technical support kan dit niet mislopen.

12. Wat ga je anders doen van 4 tot 6 april 2013?

Een heel weekend in de zetel hangen en chips eten? Naaaaah. Make your move. Startup Weekend is een ongelooflijke kans voor 100 durvers in en rond Leuven. Bestel snel je tickets op eventbrite, early bird discount is slechts geldig tot 28 Februari. Daarna gaat de ticketprijs de hoogte in.

2 reacties

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.