Tweaking my OpenDesk: lights

Vorige week sneed ik een schaalmodel van OpenDesk uit met de lasercutter. We zijn immers op zoek naar de ideale bureau om ook aan thuiswerk te doen. Nog niet helemaal tevreden over het model startte de zoektocht naar kleine aanpassingen en het optimale bureau. Stap 1: een geïntegreerde bureaulamp, liefst met een leuke twist.

De inspiratie kwam vanop Kickstarter. Vorig jaar zag daar Clyde het levenslicht. Een interactieve burealamp (Arduino based), in een soort War of the worlds achtige uitvoering. Het idee van een mobiele lamp, die onderaan schijnt en die je over je werkoppervlak plaatst zei me wel wat. Maar dan liefst in hetzelfde materiaal als de OpenDesk, kwestie van het mooi één geheel te maken.

Omdat ik toch nog een ander projectje wou uitsnijden en er nog wat plaats was op mijn plaat was het eerste prototype voor de verlichting snel klaar. Nog niet helemaal tevreden over de vorm, maar het gaat de goede richting uit. Ik zou graag nog een beetje meer flexibiliteit erin krijgen en ben dus op zoek naar leuke voorbeelden. Heb jij ergens nog leuke (houten) bureaulampen gezien, laat het dan gerust weten in de comment-box onderaan dit bericht!

tryout

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.