Een open source bureautafel: schaalmodel geslaagd!

Open source is tegenwoordig overal, zelfs meubels kan je downloaden en vervolgens snel in elkaar steken. Een geweldig concept dat ik graag eens wou uittesten, want we zijn nog op zoek naar een ideale werkomgeving hier thuis. Ondertussen staat er hier een schaalmodel van mijn eerste OpenDesk op tafel, en ik moet toegeven, best eenvoudig te monteren en een aardig design.

smallScaleOpenDesk_lowress

Meer ontwerpen (onder andere voor lounge stoelen, krukjes, vergadertafels, …) kan je terugvinden op de website www.opendesk.cc. Een schaalmodel op schaal 1 : 4.5 kon ik maken met hulp van het Fablab van de KU Leuven en hun lasercutter. Volgende stap in het proces: de zoektocht naar een automatische CnC voor het eigenlijke ontwerp te realiseren. Fablab is bezig om er eentje te kalibreren, dus nog eventjes en het grote gevaarte zal ons huis inpalmen. Nu nog enkel een toepassing voor het kleine model zoeken.

2 reacties

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.