Een avontuurlijke crowdfunder

Gisteren kreeg ik mijn uitnodiging in de bus voor een Trevolta account. Trevolta is een nieuwe crowdfunder waar avonturiers steun zoeken voor hun wonderbaarlijke reizen. Bijvoorbeeld een trip met een oude fiat van Zuid- naar Noord-Amerika of een ontdekkingstocht naar het betere Belgisch bier.

trevolta

Met Trevolta kunnen avonturiers financiering ophalen om hun wildste dromen waar te maken, of toch hun wildste dromen die tussen de $ 1.000 en $25.000 dollar kosten, want dat zijn de grenzen van het systeem. Doordat de makers van de crowdfunder gekozen hebben voor Paypal zowel voor ondersteuners als uitbetaling is het systeem gebruikbaar voor bijna iedereen ter wereld, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Kickstarter.

Ben je echter op zoek naar een manier om je grootouders, familie en vrienden bij te laten dragen voor je trip, dan zou ik zeggen, zoek nog even verder. Met een overhead voor Trevolta van 5% en een bijkomende PayPal kost van 3.9% ben je toch snel een aardig gedeelte van je budget kwijt. In ruil krijg je wel de mogelijkheid om ook een reisblog bij te houden, aandenkens te verkopen voor steun en een doelpubliek aan te spreken dat misschien de artistieke fotoreportage van je reis wil kopen. Kortom, de financiële ondersteuning komt niet vanzelf, je moet er aardig wat werk insteken.

Dat de drie Zuid-Amerikaanse jongens achter Trevolta een markt hebben gevonden, kan je niet ontkennen. Reeds meer dan 105000 accounts werden aangemaakt door gebruikers uit meer dan 200 verschillende landen. Tot nu toe vertaalde zich dit in 8 mogelijke trips (waarvan er al eentje zijn doel heeft bereikt). Mocht je dus wilde reisplannen hebben, misschien kan Trevolta een stap zijn om deze waar te maken.

1 reactie

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.