Apps4Students – een hackaton in Leuven

Op zaterdag 2 maart organiseert de Leuvense studentenportaalsite Trissen ism de Open Knowledge Foundation, iMinds en de KULeuven de eerste Vlaamse studentenhackathon. Studenten van alle onderwijsinstellingen worden uitgenodigd om in teams van max. 5 personen een applicatie te ontwikkelen die gerelateerd is aan het studentenleven. ‘s Avonds worden ook IT ondernemers jonger dan 30 jaar uitgenodigd voor een networking event, waarop enkele sprekers een inspirerende talk komen geven, en de resultaten van de hackathon worden voorgesteld. De bedoeling is om creativiteit, ondernemerschap en zelfstandig programmeren onder studenten te stimuleren. De deelnemers kunnen fantastische prijzen winnen, waaronder een Asus Vivo Tab. Bovendien wordt het beste team uitgenodigd om een talk te geven op TEDxUHasselt Salon.

In een maatschappij waar het aandeel smartphones en tablets elke dag stijgt en kennis belangrijker en belangrijker wordt is een initiatief zoals apps4students geen slecht idee. Ik was dan ook ongelooflijk blij toen ik van dit initiatief te horen kreeg en kon me er direct in vinden (eerder schreef ik al rond wegenwerken en apps en open data op de kotenmarkt.

Ruben Baetens en ikzelf hebben dan ook ongelooflijk veel zin gekregen om deel te nemen aan de wedstrijd. Maar doorvoor zoeken we nog minstens 2 code-geeks. Grafisch, tactisch zit al wel wat snor, maar onze technische bagage is het programeren is jammer genoeg wat gelimiteerd. We zoeken dus twee (PhD) studenten die zin hebben om ons interdisciplinair team te vervoegen en om samen de wedstrijd te domineren, of toch gewoon een dagje plezier te beleven en te genieten van de professionele omkadering. Wil je meedoen? Stuur gewoon een tweet of reageer op dit bericht! Wil je meer weten: appsforstudents.be

2 reacties

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.