15 oktober, wat nu?

De dag na de verkiezingen, 214 stemmen rijker, lees ik kranten vol nabeschouwingen. Her en der komen de gevormde coalities naar buiten. Ook in Leuven gaat de coalitie SP.a en CD&V samen door (artikel), ondanks het verminderde aantal zetels. Een belangrijk randeffect hiervan: een bende talent voor morgen dat staat te springen aan de zijlijn.

Het was me wel wat, de campagne die voor mij begon op 27 juli, na best wat overtuigingskracht. Een campagne waar heel wat mensen mee aan hebben gebouwd. Een campagne waar ik een heleboel indrukken opdeed en die me deed nadenken over Leuven. De 214 stemmen van deze zondag zijn helaas niet in te ruilen voor een zitje in de gemeenteraad. Maar het zou zonde zijn om niets te doen met die indrukken, dus zit de weg er nog niet op.

# nieuwe politieke cultuur: De lijsten stonden ook deze keer vol geëngageerde personen. En ook jongeren die de de stap durfden zetten om op te komen voor hun overtuiging. Het zou dan ook jammer zijn mocht dit enthousiasme verloren gaan. CD&V engageerde zich daarom dan ook gisterenavond om te trachten elk van de kandidaten mee te betrekken naar de toekomst. Maar ook buiten de partij, in het stadsbestuur, zal de eerste uitdaging zijn om dan ook de participatiecultuur uit te bouwen.

# ik doe verder: Ik heb ongelooflijk genoten van de voorbije periode. De kansen die je krijgt om mensen te ontmoeten, maar ook van de uitdagende gesprekken die je toch even doen twijfelen. De momenten, eenzaam op de fiets, waar je kon nadenken terwijl je alle bussen uit je buurt een bezoekje bracht, of gewoon gezellig iets gaan drinken met mede-kandidaten en palaveren over de toekomst van Leuven.

Het zit er dus niet op, deze website wordt niet afgesloten en hopelijk krijg je nog van me te horen. Maar vooral, laat Leuven de komende zes jaar een nog warmere stad worden waar het goed is om te wonen en waar elke Leuvenaar (tijdelijk of permanent) van kan genieten.

4 reacties

Dag Thijs,

Een dikke proficiat. Uit het niets opkomen, is geen sinecure. Ik zie dat je niet teleurgesteld bent, en van plan om af te haken. Inderdaad, de voorbereiding voor de volgende verkiezingen is afgelopen maandag begonnen. Evin, mijn dochter haar schoonzusje ziet het ook positief. Wij blijven dus doorgaan, maar inplaats van als minititaantjes ieder voor zich te blijven campagne voeren, lijkt het mij niet slecht om clusters van enkele jonge mensen te vormen, die ervoor zorgen dat als zij in het nieuws komen ineens de rest ook meetrekken. De verkozenen zijn niet allemaal even jong, en zullen binnen zes jaar sowieso toch een stapje terug moeten doen. Dat er dan sterk fris bloed nodig is daar moet ik geen tekeningetje bij maken.

Hartelijke groeten,
Edith

Vervolg:

In Hoegaarden heeft de Cd&V tot mijn grote verbazing de absolute meerderheid. Ik ga eens proberen uit te vissen hoe ze dat voor mekaar kregen.

Hartelijke groeten,
Edith

PS: Ik zie dat je posters weg zijn. Misschien kan je ook een bedankje aan je venster hangen. Dat is ook een vorm van publiciteit voor de toekomst.

Dank je voor de leuke reactie. Maandag komen we alvast nog eens samen met de jongeren en ik zal hier thuis nog eens onderhandelen of de affiche terug aan de raam mag.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.