Stadsplanning, een spelletje?

Flavio Trevisan, een artiest uit Toronto, ontwierp een bordspel ‘The Game of Urban Renewal’ en speelde het in 2011 elke week in een kunstgallerij in het midden van de betreffende stad. Hij wil hiermee de gebrekige stadsplanning aankaarten, door op gelijkaardige wijze met behulp van een draaiwieltje de stad te plannen.

Het spel kan je helaas nog niet in de winkel verkrijgen, maar de volledige handleiding van het spel kan je online hier terug vinden. Enkele leuke elementen: het spel kan oneindig lang doorgaan, creativiteit in de vorm van bizarre gebouwen zoals bierdopjes wordt aangemoedigd en haast elke speler is gelijkwaardig.

Is er een ideale vorm van stadsplanning? Welke spelers mogen het spelbord betreden? Laat je inspireren door een van mijn vorige berichten of laat hier je mening achter!

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.