Mee bouwen aan Leuven

Vijf heerlijke jaren als student, dat heeft Leuven me al gegeven. In 2006 kwam ik hier aan, een frisse eerstejaarsstudent aan de faculteit Ingenieurswetenschappen. Een paar vrienden van vroeger, maar vooral het onbekende. Al snel vond ik mijn plekje bij de studentenkring VTK en in het Heilige Geest College waar ik drie jaar dicht bij de Oude Markt doorbracht. Vertegenwoordigen (in verschillende domeinen) bleek me wel te liggen en langzaam groeide ik verder, met als hoogtepunt de twee voorgaande jaren bij de Leuvense studentenraad. En nu is het tijd om iets terug te doen voor Leuven.

In oktober zal ik deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Op de 18e plaats van een sterke CD&V lijst. Een lijst met 14 jongeren met frisse ideeën en vol enthousiasme. Gedurende de laatste 6 jaar heb ik gemerkt dat Leuven een uitdagende stad is. Het is een dynamische mix van jonge gezinnen, studenten, vaste bewoners en schoolgaande jeugd. Elk met hun eigen wensen die soms eens kunnen botsen.
En het zijn juist de vonken die op zo’n momenten ervan af schieten die me inspireren. Hoe kunnen we studenten en vaste bewoners in het centrum dichter bij elkaar brengen en zo tot een meer aangenaam Leuven komen? Hoe gaan we om met de mobiliteitsknoop in Leuven en zorgen we ervoor dat scholieren en studenten vlot zich kunnen verplaatsen in groot Leuven om hun engagement en creativiteit te tonen? Waar gaan we binnenkort allemaal wonen? In de zandbak van de projectontwikkelaars of in een vertrouwde stad met ruimte voor jongeren? Dat zijn allemaal vragen die me de komende periode bezig zullen houden. Maar de meest belangrijke vraag zal zijn: hoe kunnen we naar een dynamisch Leuven komen waar de frisse ideeën en waardevolle ervaringen mee inspraak krijgen in het veranderingsproces van Leuven.
Heb je dus een mening over waar Leuven naartoe moet, blijf me dan zeker volgen. Het belooft een interessante ontdekkingstocht te worden door Leuven, die ik hopelijk met jullie zal meemaken.

Thijs Van den Brande, 18e plaats CD&V Leuven

P.S. Mocht de campagne (al dan niet op sociale media) je op een bepaald moment te veel worden, laat het gerust weten. We willen immers niet dat de kiezer door overdaad niet voldaan is van politiek begin oktober (en hier).

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.