In oktober zal ik deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Op de 18e plaats van een sterke CD&V lijst. Een lijst met 14 jongeren met frisse ideeën en vol enthousiasme. Gedurende de laatste 6 jaar heb ik gemerkt dat Leuven een uitdagende stad is. Het is een dynamische mix van jonge gezinnen, studenten, vaste bewoners en schoolgaande jeugd. Elk met hun eigen wensen die soms eens kunnen botsen.
En het zijn juist de vonken die op zo’n momenten ervan af schieten die me inspireren. Hoe kunnen we studenten en vaste bewoners in het centrum dichter bij elkaar brengen en zo tot een meer aangenaam Leuven komen? Hoe gaan we om met de mobiliteitsknoop in Leuven en zorgen we ervoor dat scholieren en studenten vlot zich kunnen verplaatsen in groot Leuven om hun engagement en creativiteit te tonen? Waar gaan we binnenkort allemaal wonen? In de zandbak van de projectontwikkelaars of in een vertrouwde stad met ruimte voor jongeren? Dat zijn allemaal vragen die me de komende periode bezig zullen houden. Maar de meest belangrijke vraag zal zijn: hoe kunnen we naar een dynamisch Leuven komen waar de frisse ideeën en waardevolle ervaringen mee inspraak krijgen in het veranderingsproces van Leuven.
Heb je dus een mening over waar Leuven naartoe moet, blijf me dan zeker volgen. Het belooft een interessante ontdekkingstocht te worden door Leuven, die ik hopelijk met jullie zal meemaken.

Thijs Van den Brande, 18e plaats CD&V Leuven

P.S. Mocht de campagne (al dan niet op sociale media) je op een bepaald moment te veel worden, laat het gerust weten. We willen immers niet dat de kiezer door overdaad niet voldaan is van politiek begin oktober (en hier).

Tags: , ,

React!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.