A selection of today’s tweets

Een dagje internetten leert al snel dat de nu-generatie als echte entrepreneurs op het web allerlei bedrijfjes uit de grond stampt rond eenvoudige basisconcepten waar grote nood aan is. Twitter voldeed vandaag aan mijn nood voor studieontwijkend gedrag oftewel procrastination (wikipedia) en resulteerde in volgend overzicht van nieuwe dingen.

Terwijl ik nog bezig was met het finaliseren van de digitale versie van de thesis stond er in Brussel Indigo 2011 op het programma, een inspirerende en actieve dag zoals de organisatoren het noemen. Het Indigo-initiatief zoekt naar innoverende diensten voor een groeiende overheid.

@tomdemeyer is gepromoveerd tot secretaris van #indigo wel leuk om enkele quotes te krijgen

Met zijn tweets hield hij de niet aanwezigen up to date. Hopenlijk heeft de kruisbestuiving wat opgeleverd bij de overheidsdiensten.

Mocht ik het ooit opgeven om aan deze website te werken dan staat een alternatief klaar. Oorspronkelijk begonnen van het idee “between nothing and a blog” ontwikkelde dit nieuw platform zich tot een publicatiemedium op basis van pagina’s.

That’s what all apps should look like. Post-it-look! RT @checkthis Mobile. http://instagr.am/p/FTfs_/.

Elke pagina op basis van bouwsteentjes in elkaar zetten en vervolgens delen. Nog vol in ontwikkeling, maar de ideeën zien er goed uit.

Niet veel na de eerste invite volgde snel een tweede invite, ditmaal ifttt, of voluit “If This Then ThaT”. Onder het moto “ifttt puts the internet to work for you by creating tasks that fit this simple structure” is het nu mogelijk om taken op het web te linken. Als het ene voorvalt, volgt het andere. Een verzoek voor “boolean operators” werd dan ook snel afgewezen aangezien deze het eenvoudige opzet teniet doen. Interacties met het weer, twitter, facebook, wordpress, delicious, de tijd,… zijn dan weer wel mogelijk.

if this then that @ifttt or a webservice that gives orders in case of an emergency. For invites: http://checkthis.com/362

En tot slot om af te sluiten nog een laatste nieuwe, eentje uit eigen land. MTWalls is een bedrijf dat artiesten de kans geeft om hun werk tentoon te spreiden en mensen met een witte muur de kans geeft om deze op te fraaien. Dat in dit proces ook nog een goed doel wordt geïntegreerd is mooi meegenomen. Alhoewel ik momenteel eerder de zetel op hun homepage (www.mtwalls.be) zou willen kopen dan één van de kunstwerken een mooi opzet.

Today, we are proud to finally announce the beta version of @MT_Walls! http://bit.ly/jKCYvw (via @flandersdc)

Uiteindelijk niet meer dan wat schrijfoefeningen om mijn blog te vullen om verder hem te kunnen stylen. Laat het groeien wanneer het nodig is. Een goed idee opbergen tot er volledige zekerheid is om het dan waarschijnlijk nooit te doen is niets voor mij. De volgende stap is de “projecten” pagina (of wat er al is netjes krijgen).

#twexit by @thijsvdb

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.