Geluk is besmettelijk [blogchallenge]

Twee weken geleden maakten we de sprong: we gaan geluk zaaien! We bouwen een app die uitdaagt om een beetje geluk te brengen bij anderen en daarvoor allerlei leuke voordelen in ruil biedt want geluk is besmettelijk. Hoe besmettelijk? Dat bewijst deze geluksblogchallenge waarbij we geluksvragen doorheen de blogosfeer laten vliegen.

Geluk is besmettelijk, let’s prove it!

Geluk is besmettelijk, dat is toch het resultaat van dit onderzoek van Harvard uit 2008. En dat is ook het uitgangspunt van de gelukszaaiers. Kijk maar eens diep in de ogen van de persoon naast jou, begin te lachen en kijk wat het met je doet. En als bloggers hebben we het voordeel dat we dat besmettelijk geluk heel makkelijk kunnen helpen verspreiden. Dus laten we elk op zoek gaan naar wat er nu juist zo besmettelijk is aan geluk voor ons en het verspreiden.

Hoe werkt het?

Stap 1: schrijf een blog over jouw geluk. Deze zes vragen kunnen er zeker bij helpen. De antwoorden op de vragen helpen alvast de gelukszaaiers in het verzamelen van ideeën om geluk te doen groeien. Wil je iets anders over geluk delen, geen probleem!

  1. Ben je zelf soms eens op zoek naar wat meer geluk? 
  2. Wat maakt jou gelukkig? 
  3. Maak jij anderen al eens gelukkig en op welke manier doe je dat dan? 
  4. Wat ga jij doen om jezelf/anderen gelukkiger te maken?
  5. Als je één boek of film over geluk zou mogen aanraden aan de gelukszaaiers, welke zou dat dan zijn? 
  6. Op welke drie blogs zou je graag wat geluk zaaien? 

Stap 2: nomineer dus drie andere bloggers om mee te doen aan de geluk is besmettelijk blogchallenge.

Stap 3: stuur een mailtje met de link van je blog naar gelukszaaiers@gmail.com. Dan nemen we je op in de gelukslijst, oftewel de lijst deelnemers aan de blogchallenge. Of tag ons op Facebook als je het daar deelt via De Gelukszaaiers.

Stap 4: (optioneel) schrijf je in op de nieuwsbrief van de gelukszaaiers en kom als eerste de volgende stap in het geluksproces te weten.

De gelukszaaiers, wat is dat?

Wat als we nu die besmettelijk gebruiken om het geluksniveau van ieder wat meer op te krikken. Eén lach gaat misschien het verschil niet maken, maar langzaam aan groeit er toch wat meer geluk. Met die gedachten speelde ik al een tijdje, hoe kan een kleine daad iets doen aan het grote geluk. En wat als die kleine daad nu ook nog eens wat makkelijker zou zijn. Want hoe weet ik wie wat meer geluk nodig heeft.

De gelukszaaiers brengt mensen die een portie geluk willen delen samen met anderen die, als het ware, even in iemands ogen willen kijken om dat kleine geluksgevoel te ervaren. Je kiest zelf wat voor geluk je wil bieden, wanneer het voor je uitkomt en zaait het geluk op de kaart. De ander kan op elk moment maar op de kaart te zien waar in de buurt een portie geluk te vinden is. Heb je heel wat geluk gezaaid dan belonen wij je met een geluksvoordeel: een geluksbrenger die met zijn bandje een nummer komt spelen in je huiskamer, een persoonlijk gedicht een reep chocolade.

Screenshots, lancering, downloads: www.gelukszaaiers.be / Facebook: de Gelukszaaiers

3 reacties

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.